Oldalak

2012. január 24., kedd

Birsalmasajt és aszalt alma






Kedvenc téli rágcsálnivalóink közé tartozik a birsalmasajt és az aszalt almakarika. Itt-ott még most is kapható birsalma, érdemes kipróbálni a sajtkészítést.

hogyan fogj hozzá:

A birsalmát vágd apró darabokra .Ez a legnehezebb az egészben, mert jó kemény gyümölcs. A héját természetesen hagyd rajta! Kis vízben párold puhára. Önts hozzá 1/4 mennyiségű cukrot. Főzd péppé a cukorral, sokszori kevergetés mellett, alacsony tűzön. Vigyázz, mert szeret lődözni, fedőt használj. Ha jól megfőtt, akkor botmixerrel pépesítsd tovább. Ez után főzd még tovább.
Amikor kész a birsalmapép, szép sötét a színe és viszonylag átüvegesedett, vedd le a tűzről. Én aszalógépbe szoktam tenni, sütőpapírdarabokra vékonyan  kenve.
Viszonylag kevés cukrot használok hozzá, így ha csak természetesen hagynám kiszáradni, megpenészedne.
A gépben egy nap alatt kész, jó kis szopogatni-rágcsálnivaló lesz belőle..
Érdemes az aszalt almát is kipróbálni, a vékonyra szeletelt alma nagyon finomra aszalódik, a gyerekek imádják!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése